Het is net weer januari en de jaarafrekening van de energieleverancier licht weer op de mat, hoe irritant is het om te zien dat je afgelopen jaar weer geen energie hebt bespaard maar dat het juist alleen maar meer is geworden. En dat terwijl je juist dit jaar wou gaan besparen.


Met Niles komt dit niet meer voor! Allereerst heb je elk moment van de dag inzicht in het energie verbruik in de woning. Zo kun je precies zien hoeveel gas er al verbruikt is en wanneer de pieken waren. Ook het stroomverbruik door de dag heen is zichtbaar op de telefoon.


Maar alleen met het zien van je energieverbruik kom je er niet (de bewustwording van het verbruik levert een besparing van ca. 15% op) ook is het goed om per apparaat te zien hoeveel het verbruikt. Met de speciale plug van Niles wordt dat gelijk zichtbaar in de app en om de stekker. Zo zie je gelijk of je koelkast zuinig is of dat het verstandiger is om deze te vervangen. En ook het aanlaten van de TV terwijl je niet in de woonkamer bent zal dan minder voorkomen.


Maar de grootste besparing zit hem altijd nog in de stookkosten, ca. 45% van de kosten gaan hierin zitten. Echter door de aanwezigheid te controleren in het huis ga je veel sneller de temperatuur omlaag brengen en zo wordt een dagje naar het pretpark een dag energiebesparen!

Related Posts